Maantiekauden avaus Lattomeriajossa

Maantiekisakauden kotimainen avaus Ulvilassa järjestetyssä Lattomeriajossa sai paikalle suuren joukon kisakuskeja ja miesten yleisen sarjan lähtöön starttasi yli 130 kilpailijaa. IK-32 oli vahvasti mukana isolla joukkueella ja lähti tavoittelemaan hyviä sijoituksia varsinkin miesten elite-sarjassa. Kisa alkoi melko levottomasti ja pian kilpailun alettua sattuikin päivän ensimmäinen kolari. Pääjoukko hajosi tässä muutamaan osaan ja osa kuskeista jäi liian paljon jälkeen jo tässä vaiheessa pääsemättä enää mukaan pääjoukkoon. Kisan puolivälissä pääjoukosta irtosi kisan selkein irtiotto, joka oli seitsemän miehen voimin irti melkein yhden täyden kierroksen ajan. Irtiotossa ajoivat Juho Hänninen TWL, Jesse Kaislavuo TWL, Timo Pikkarainen GIF, Valtteri Repo CV, Teemu Viholainen Akilles, Jaakko Toppari JurVo ja Ville-Pekka Reponen IK-32. Pääjoukossa olleille IK:n kuskeille tarjoutui näin hyvä tilaisuus ottaa vähän aikaa hieman rauhallisemmin CCH:n joutuessa vetämään käytännössä yksin parhaimmillaan 17 sekunnin päässä olleen irtioton kiinni.

Irtioton tultua kiinniajetuksi ei vastaavaa vahvaa irtiottoryhmää enää syntynyt. Viimeisellä kierroksella alkoi asemien haku loppua varten ja IK:n kuskeja oli vielä hyvin mukana pelissä. Viimeisen kierroksen aikana sattui myös paha kolari, jossa valitettavasti useampi IK:n kuski oli mukana. Yksi heistä myös loukkaantui tilanteessa mutta sai nopeasti apua – kiitokset IK:n tiimiltä paikalle auttamaan jääneille, varsinkin Finnfalzin Petri Toverille!

Kisan voitto ratkottiin lopulta massakirissä, jossa IK-32:n kuskeista Ville-Pekka Reponen ja Ville Kantola olivat mukana hyvissä asemissa. Loppusijoituksissa Reponen oli viides ja Kantola kuudes, mitä voidaan pitää erittäin hyvinä sijoituksina kauden avaukseen. Kiitos järjestäjille, tuomareille ja kanssakilpailijoille!