Vuosikertomus 2014

IK-32:n jäsenmäärä jatkoi toimintasuunnitelman mukaisesti tasaista kasvuaan. Yhteensä 58 seuran ajajaa lunasti SPU:n kilpailulisenssin, mikä nosti seuran kilpailijoiden määrässä mitaten Suomen kolmanneksi suurimmaksi seuraksi (2013: 4). Kuluneella kaudella seurassamme oli aikuisia perusjäseniä 138, juniorijäseniä 22, kunniajäseniä 12, kannatusjäseniä 19 ja Senior Gilletin jäseniä 18. Yhteistyökumppaneina kaudella 2014 olivat Bikeboard Center / Focus, Linnakkeen Hammas, SRV, Ilta-Sanomat, Neutech ja Enervit.

Seuran sijoitus Suomen Pyöräilyunionin toimintapistekilpailussa heikkeni kansallisen kilpailun puutteessa yhden sijan kuudenneksi (2013: 5). Seuran järjestämistä SFI:n mestaruuskilpailuista ei jaeta pisteitä SPU:n toimintapistekilpailuun. SM/ISM-mitalitaulukossa seura nousi mitalimäärän pienestä laskusta huolimatta lukuisten ISM-kultamitalien myötä kolmanneksi (2013: 7). Jos huomioidaan vain SM-mitalit oli vastaava sijoitus meillä 15 (2013: 7). ISM-mitalitaulukossa olimme toinen (2013: 7). Mitaleita meille kertyi yhteensä 28 (2013: 31) ja olimme puhtaasti määrää katsottaessa viides (2013: 3).

SM-kultaa voittivat:

 • Rata 2000 m N18 Cecilia Aintila
 • Cyclocross (2015) N18 Cecilia Aintila

SM-hopeaa saavuttivat:

 • Rata 3000 m N-Elite Jaana Hyvärinen
 • Rata joukkuesprint N-Elite Jaana Hyvärinen ja Heidi Onger

SM-pronssia saavuttivat:

 • Kortteliajo N18 Cecilia Aintila
 • Rata 500 m N-Elite Jaana Hyvärinen
 • Rata keirin N-Elite Heidi Onger
 • Paritempo N-Elite Tuulikki Laakkonen ja Heidi Onger

ISM-kultaa voittivat:

 • Maantieajo M12 Waldemar Aintila
 • Aika-ajo M12 Waldemar Aintila
 • Aika-ajo M40 Pasi Ahlroos
 • Rata 500 m N10 Wilma Aintila
 • Rata 2000 m N10 Wilma Aintila
 • Rata 500 m M12 Waldemar Aintila
 • Rata 2000 m M12 Waldemar Aintila
 • Rata 2000 m M50 Kari Pajanne
 • Joukkuekilpailu N10 Wilma Aintila, Siiri Laine ja Emilia Manninen
 • MTB XCO M12 Waldemar Aintila

ISM-hopeaa saavuttivat:

 • Maantieajo N10 Wilma Aintila
 • Maantieajo M50 Jari Kulmala
 • Aika-ajo N10 Wilma Aintila
 • Aika-ajo M50 Kari Pajanne
 • Rata 1000 m M40 Tommi Nieminen
 • Rata 3000 m M40 Pasi Ahlroos
 • Rata 500 m M50 Harry Strömberg

ISM-pronssia saavuttivat:

 • Maantieajo M50 Kari Pajanne
 • Rata 3000 m M40 Kari Pajanne

Seuran naiset ja juniorit kävivät kauden aikana muutamissa kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla. Toukokuussa Sveitsissä ajettuun SwissEver GP:hen osallistui SFI Focus Ladies -joukkueessa Jaana Hyvärinen, Minna Myötänen, Mirka Vahtera ja Heidi Onger. Ruotsin U6-etappiajossa oli mukana Aintilan perheen Waldemar, Wilma ja Cecilia. Cecilia Aintila ajoi elokuussa Norjassa Heroes of Tomorrow -kilpailun. Kari Pajanne osallistui M50-luokassa Mastersien PM-kilpailuihin Norjassa ja MM-kilpailuihin Sloveniassa. Kari oli PM-tempossa hienosti neljäs. Jaana Hyvärinen ja Tommi Nieminen osallistuivat lokakuussa UCI:n Mastersien rata-MM-kilpailuihin Manchesterissa Iso-Britanniassa. Jaana oli N35-luokassa 500 m upeasti viides, 2000 m kahdeksas ja naisten joukkuesprintissä Arja Scarsbrookin kanssa kahdeksas.

Anna Lindström antoi kesäkuussa 2013 positiivisen doping-näytteen ja sai alkuvuodesta 2014 kahden vuoden kilpailukiellon. Näytteestä löytynyt kielletty aine on oktopamiini, joka on luonteeltaan piriste. Doping-tapaus oli ensimmäinen IK-32:n ja SFI:n historiassa.

Seuran perinteisesti vahva joukkuekilpailumenestys koki pienen notkahduksen, kun niin miesten kuin naistenkin osalta joko jäätiin mitaleitta tai ei saatu kasaan joukkuetta maantien joukkuekilpailuun tai rata-joukkuetakaa-ajoon. Myös seuran suunniteltua huippupyöräilyprojektia ei saatu vielä käynnistettyä koska siihen ei saatu yhtään hakemusta.

Ratacup-kilpailusarjassa Tommi Nieminen voitti M40-luokassa, Waldemar Aintila M12-luokassa ja Wilma Aintila N10-luokassa. Toiseksi sijoittuivat Cecilia Aintila (N18) ja Harry Strömberg (M50). Kari Pajanne oli M50-luokan kolmas. Bianchi-aluecupissa Kari Pajanne voitti M50-luokan ja Cecilia Aintila N18-luokan. N10-luokassa Emilia Manninen oli toinen ja Wilma Aintila kolmas. Mikko Kivi oli M40-luokan kolmas.

SFI:n Sju tusan -valmennusryhmään valittiin Jaana Hyvärinen, Riikka Pynnönen, Emma Sten ja Cecilia Aintila. Heistä Jaana ja Cecilia osallistuivat keväällä SFI:n harjoitteluleirille Mallorcalla. Juha Aintila toimi SFI-leirin vetäjänä. SFI:n mestaruuskilpailut ajettiin seuramme järjestäminä elokuussa Vihdissä, jossa pidimme puoliamme Akilleksen uutta Elite-joukkuetta vastaan voittaen tänäkin vuonna seurojen kiertopalkinnon.

IK-32 järjesti 2014 kansallisia ja alueellisia kilpailuja:

 • 9.8. SFI:n mestaruuskilpailujen aika-ajo, Vihti (39 osallistujaa)
 • 10.8. SFI:n mestaruuskilpailujen maantieajo, Vihti (46 osallistujaa)
 • 24.6 Bianchi-cup aluekilpailu (AM-aika-ajo), Kirkkonummi, Lapinkylä (32 osallistujaa)
 • 8.7. Bianchi-cup aluekilpailu (AM-rata), Helsinki, Olympiavelodromi (28 osallistujaa)
 • 18.1. Wattbike-cup / Wattbike SM 10 km (epävirallinen sisäpyöräilykilpailu), Espoo (59 osallistujaa)

Velo cup -osakilpailujen järjestelyihin Helsingin Olympiavelodromilla osallistuimme osana Velodrom Finland ry:tä. Lisäksi olimme mukana eri järjestelytehtävissä Giro d’Espoo ja Tour de Helsinki -kuntotapahtumissa. Seuran kilpailukylttien ulkoasu uusittiin kesällä ja samalla rakennettiin uusia lisäkylttejä tukemaan kilpailujärjestelyjä. Kylttien ulkoasun suunnitteli Ville-Pekka Reponen ja uudet kyltit rakensi Harri Susi.

Valmennustoiminta ja seuran yhteinen harjoittelu oli aktiivista. Vuoden alussa tammikuussa järjestettiin seuran harjoitusleiri ”boot camp” Pajulahdessa. Leirin järjestelyt olivat Ville Kantolan vastuulla. Omaa säännöllistä spinning-toimintaa oli kolmesti viikossa Masalan LähiTapiola Sport Centerin tiloissa, jossa harjoitusten vetäjänä toimi Pasi Ahlroos ja Juha Aintila. Keskiviikkoisin ajettiin seuran perinteistä viikkotempoa Röylässä yhteensä 14 kertaa. Muita viikottaisia seuran järjestämiä harjoituksia olivat yhteislenkit sunnuntaisin ja keskiviikkoisin, joissa vetäjinä toimivat Pasi Ahlroos ja Jari Kulmala. Vuoden lopussa tehtiin seuran yhteislenkkien kaikkien aikojen osallistujaennätys, kun sunnuntailenkin lähtöpaikalle saapui 23 seuran jäsentä.

Seuran kerhohuone muutti vuoden alussa Helsingin Kannelmäestä Espoon keskukseen isompiin tiloihin. Kerhohuone oli muuttohetkellä heikossa kunnossa ja sen kunnostus sekä seuran arkistojen järjesteleminen vaati toistasataa työtuntia. Toimintasuunnitelman mukaisesti seura panosti alkukaudesta vahvasti nuorten toimintaan. Uudella kerhohuoneella järjestettiin keväällä seuran junioripyörien kunnostustalkoot ja kuntoon laitetut pyörät jaettiin seuran uusille junioreille. Junioreille järjestettiin myös keväällä fillarikoulu Masalassa vetäjänä Joni Lehtola.

Seuran eri vaatteita hankittiin kauden mittaan huikea määrä ja niiden jako tapahtui seuran uuden kerhohuoneen kautta. Näiden uusien ajo-asujen suhteen seura on saanut paljon positiivista näkyvyyttä, niin yhteisharjoituksissa kuin kilpailupaikoilla. Seuran eri vuosikymmenien ajoasuja on koottu kerhohuoneelle ja tämä projekti jatkuu vielä tulevina vuosina.

Seuran jäsenlehti Iikoolainen ilmestyi jo 21. vuotta. Lehden päätoimittajana toimi Pasi Ahlroos Ville-Pekka Reposen vastatessa lehden ulkoasusta ja taittamisesta. Painotyö teetettiin Grano Oy:ssä. Seuran nettisivujen kehitystä jatkettiin aktiivisesti. Nettisivujen kehitys- ja ylläpitotyöstä vastasi Ville-Pekka Reponen. Sekä koko seuralla että FL-teamillä oli omat suljetut ryhmät Facebookissa, joiden käyttö oli aktiivista. Lisäksi seuran ja FL-teamin julkisten Facebook-sivujen kautta pidettiin toimintasuunnitelman mukaisesti seuran ulkopuolisia ajan tasalla seuran tapahtumista. Joulukuussa vietettiin perinteisiä kauden päättäjäisiä Kirkkonummen Mariefredissä.

Seura piti tiivistä yhteyttä SPU:n, SFI:n ja NÅID:n kanssa. Juha Aintila valittiin Suomen Pyöräilyunionin hallitukseen. Kari Pajanne valittiin SPU:n masterjaoston puheenjohtajaksi. Esko Eloranta toimi SPU:n harrastepyöräilyvaliokunnassa. Björn Palm oli SFI:n hallituksessa ja toimi SFI-cykelrådetin sekä SPU:n tuomari- ja sääntövaliokunnan puheenjohtajana. Pasi Ahlroos jatkoi jäsenenä sekä SFI:n cykelrådetissa että NÅID:n hallituksessa. SPU:n kevät- ja syyskokouksissa oli seuramme valtuutettuna edustajana Juha Aintila ja SFI:n syyskokouksessa vastaavasti edustajamme oli Björn Palm. SFI:n diplomledare-tunnustuksen saivat Juha Aintila, Olli Heikurinen ja Ville-Pekka Reponen. Aiemmin vastaavan nimityksen seurassamme ovat saaneet Björn Palm ja Pasi Ahlroos.

Seuran johtokunta kokoontui vuoden aikana kaksi kertaa ja työskenteli myös sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Johtokuntaan kuuluivat puheenjohtaja Pasi Ahlroos, Olli Heikurinen (vara pj.), Jonna Somervuori (siht.), Ville-Pekka Reponen, Jukka Somervuori, Juha Aintila ja Jouni Saarikko. Kirjanpitäjänä toimi Olli Heikurinen ja tilintarkastajana Ilkka Kivistö sekä varatilintarkastajana Mari Marttinen.

Idrottsklubben-32 ry johtokunta