Vuosikertomus 2016

IK-32:n jäsenmäärä jatkoi toimintasuunnitelman mukaisesti tasaista kasvuaan. Yhteensä 69 seuran ajajaa lunasti SPU:n kilpailulisenssin. Kuluneella kaudella seurassamme oli aikuisia perusjäseniä 152, juniorijäseniä 22, kunniajäseniä 12, kannatusjäseniä 15 ja Senior Gilletin jäseniä 12. Yhteistyökumppaneina kaudella 2016 olivat Bikeboard Center / Focus, nSense / F-Secure Cyber Security Services, Neutech, Enervit ja Pro Component.

Seuran sijoitus Suomen Pyöräilyunionin toimintapistekilpailussa pysyi seitsemäntenä. SM/ISM-mitalitaulukossa seuran sijoitus parani kolmanneksi (2015: 4). Jos huomioidaan vain SM-mitalit oli vastaava sijoitus meillä neljäs (2015: jaettu 2). ISM-mitalitaulukossa olimme kolmas (2015: 6). Mitaleita meille kertyi yhteensä 37 (2015: 33) ja olimme puhtaasti määrää katsottaessa edelleen neljäs.

MM-pronssia saavutti:

 • Maantieajo N-Elite Lotta Lepistö
 • Maantie joukkueajo N-Elite Lotta Lepistö

PM-pronssia saavutti:

 • Aika-ajo M50 Kari Pajanne

SM-kultaa voittivat:

 • Maantieajo N-Elite Lotta Lepistö
 • Aika-ajo N-Elite Lotta Lepistö
 • Rata Omnium N-Elite Heidi Onger
 • Rata 3 000 m N-Elite Antonia Gröndahl
 • Rata 4 000 m joukkueajo N-Elite Cecilia Aintila, Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas ja Rosa Törmänen
 • Rata 4 000 m joukkueajo M18 Waldemar Aintila, Rasmus Anttila ja Saku Turkulainen
 • Joukkuekilpailu N-Elite Lotta Lepistö, Antonia Gröndahl ja Minna Koistinen

SM-hopeaa saavuttivat:

 • Rata 4 000 m Elite Kari Pajanne
 • Rata 4 000 m joukkueajo M-Elite Pasi Ahlroos, Seppo Kettunen, Janis Künnap ja Kari Pajanne
 • Joukkuekilpailu N-Elite Cecilia Aintila, Minna-Maria Kangas ja Heidi Onger
 • Joukkuekilpailu M18 Rasmus Anttila, Miklas Siivonen ja Saku Turkulainen

SM-pronssia saavuttivat:

 • Aika-ajo N-Elite Antonia Gröndahl
 • Rata 500 m N-Elite Cecilia Aintila
 • Rata 3 000 m N-Elite Minna-Maria Kangas
 • Rata 1 000 m M18 Saku Turkulainen
 • MTB XCM N-Elite Heidi Onger

ISM-kultaa voittivat:

 • Aika-ajo N12 Wilma Aintila
 • Aika-ajo M14 Waldemar Aintila
 • Aika-ajo N30 Minna-Maria Kangas
 • Aika-ajo M45 Pasi Ahlroos
 • Aika-ajo M50 Kari Pajanne
 • Rata 2 000 m N12 Wilma Aintila
 • Rata 2 000 m M14 Waldemar Aintila
 • Rata 2 000 m M50 Kari Pajanne

ISM-hopeaa saavuttivat:

 • Maantieajo N30 Minna-Maria Kangas
 • Rata 500 m N10 Sofia Alhonen
 • Rata 2 000 m N10 Sofia Alhonen
 • MTB XCO N12 Wilma Aintila

ISM-pronssia saavuttivat:

 • Aika-ajo M14 Waldemar Aintila
 • Aika-ajo N40 Heli Hakala
 • Rata 1 000 m M40 Seppo Kettunen
 • Rata 3 000 m M30 Janis Künnap
 • Rata 3 000 m M40 Seppo Kettunen
 • MTB XCO M14 Waldemar Aintila
 • MTB XCO M30 Heikki Niskakangas

Lotta Lepistö osallistui Rion Olympialaisten maantieajoon ja aika-ajoon. Lotta Lepistö, Antonia Gröndahl ja Rosa Törmänen osallistuivat maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin Qatarin Dohassa. Lotta Lepistö sijoittui sveitsiläisen Cervélo–Bigla Pro Cycling -ammattijoukkueensa kanssa joukkueaika-ajossa kolmanneksi ja jatkoi upeita suorituksiaan kirien maantieajossa viikon toiseen MM-pronssiin. Lotta Lepistö ajoi kauden aikana kymmeniä kansainvälisiä kilpailuja ottaen useita voittoja ja podium-paikkoja. Antonia Gröndahl ja Rosa Törmänen kävivät Belgiassa ja Hollannissa ajamassa useita paikallisia kilpailuja. Antonia Gröndahl sai kauden jälkeen sopimuksen belgialaiseen Isorex Ladies Cycling Team -joukkueeseen. Rosa Törmänen sai kauden jälkeen sopimuksen hollantilaiseen WV Breda–Ladies Cycling -joukkueeseen. Antonia Gröndahl osallistui maantiepyöräilyn EM-kilpailuihin Ranskassa.

Seuran muut naiset ja juniorit kävivät kauden aikana ahkerasti kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla. Toukokuussa Sveitsissä ajettuun SwissEver GP Cham-Hagendorn -kilpailuun osallistui Suomen maajoukkueen kanssa Cecilia Aintila, Antonia Gröndahl ja Minna-Maria Kangas. Ruotsin U6-etappiajossa olivat SFI:n joukkueessa mukana Cecilia Aintila, Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas ja Rosa Törmänen. Antonia Gröndahl ja Rosa Törmänen osallistuivat Suomen maajoukkueen kanssa Ladies Tour Of Norway -etappiajoon Norjan Haldenissa. Cecilia Aintila, Antonia Gröndahl, Minna-Maria Kangas ja Rosa Törmänen osallistuivat Suomen maajoukkueen kanssa naisten Maailmancupin osakilpailuihin Ruotsin Vårgårdassa. Cecilia Aintila osallistui Norjassa Heroes of Tomorrow -juniorikisaan 14. elokuuta Fincyclingin kanssa. Kari Pajanne osallistui mastersien PM-kilpailuihin Ruotsin Hammarössä ja nappasi M50-luokan aika-ajopronssia. Ville Kantola ja Markus Forsström osallistuivat mastersien MM-kilpailujen karsintoihin Puolan Poznańissa. Ville Kantola voitti M35-luokan tempon ja Markus Forsström oli viides.

Seuran joukkuekilpailumenestys jatkui naisten otettua maantien joukkuekilpailun kaksoisvoiton ja rata-joukkuetakaa-ajon SM-kultaa. Myös miesten tiimi nappasi SM-hopeaa rata-joukkuetakaa-ajosta. M18-luokkaan saatiin monen vuoden jälkeen SM-kilpailuihin joukkue joka nappasi rata-joukkuetakaa-ajon kultaa ja maantien joukkuekilpailun hopeaa. Seuran huippupyöräilyryhmään valittiin Lotta Lepistö ja Rosa Törmänen.

Antonia Gröndahl voitti maantiecupin. Minna-Maria Kangas oli toinen ja Heidi Onger viides. Ratacup-kilpailusarjassa Wilma Aintila voitti N12-luokassa ja Waldemar Aintila M14-luokassa. Heidi Onger oli naisten Elite-luokan kolmas ja Antonia Gröndahl neljäs. XCO-maastocupissa Wilma Aintila oli N12-luokan toinen ja Heikki Niskakangas M30-luokan kolmas.

SFI:n Sju tusan -valmennusryhmään valittiin Lotta Lepistö, Minna-Maria Kangas, Rosa Törmänen ja Cecilia Aintila. Heistä Lotta, Rosa ja Cecilia sekä Antonia Gröndahl omakustanteisena osallistuivat kevättalvella SFI:n harjoitteluleirille Espanjan Deniassa. Juha Aintila toimi SFI-leirin vetäjänä. SFI:n mestaruuskilpailut ajettiin tänäkin vuonna Porvoon ajojen, SM-aika-ajon ja ISM-aika-ajon yhteydessä. Voitimme kuudennen kerran peräkkäin seurojen kiertopalkinnon Borgå Energi’s vandringspokal II:n.

IK-32 järjesti 2016 kansallisia ja alueellisia kilpailuja:

 • 14.6. Bianchi-cup aluekilpailu (aika-ajo), Kirkkonummi, Lapinkylä (29 osallistujaa)
 • 12.7. Bianchi-cup aluekilpailu (AM-rata), Helsinki, Olympiavelodromi (19 osallistujaa)

Velo cup -osakilpailujen järjestelyihin Helsingin Olympiavelodromilla osallistuimme osana Velodrom Finland ry:tä. Lisäksi olimme mukana eri järjestelytehtävissä Giro d’Espoo-, Klaukkalan ympäriajo- ja Helsinki Velotour -kuntotapahtumissa.

Valmennustoiminta ja seuran yhteinen harjoittelu oli aktiivista. Helmikuun vaihteessa järjestettiin seuran harjoitusleiri ”boot camp” Pajulahdessa. Leirin järjestelyt olivat Ville Kantolan vastuulla. Omaa säännöllistä spinning-toimintaa oli kevätkaudella kolmesti viikossa Koskelon K3 Sport Arenassa. Pasi Ahlroos veti harjoitukset tiistaisin ja torstaisin Ari Kuusiston vetäessä keskiviikon harjoitteluvuoroa. Keväällä ajettiin myös muutama spinning-vuoro perjantaisin. Syyskaudella spinning jatkui K3 Sport Arenassa Pasi Ahlroosin vetämillä tiistai- ja torstaivuoroilla. Keskiviikkoisin ajettiin seuran perinteistä viikkotempoa Röylässä yhteensä 15 kertaa. Muita viikoittaisia seuran järjestämiä harjoituksia olivat yhteislenkit sunnuntaisin ja keskiviikkoisin, joissa vetäjinä toimivat Pasi Ahlroos ja Jari Kulmala.

Junioreille järjestettiin keväällä maastopyöräkoulu Espoon keskuspuistossa. Lisäksi keväällä järjestettiin alle kouluikäisten leikkipaikkakierros Kirkkonummen keskustassa. Näissä tapahtumissa vetäjänä oli SPU:n pyöräilynohjaajakoulutuksen käynyt Joni Lehtola.

Seuran jäsenlehti Iikoolainen ilmestyi jo 23. vuotta. Lehden päätoimittajana toimi Pasi Ahlroos Ville-Pekka Reposen vastatessa lehden ulkoasusta ja taittamisesta. Painotyö teetettiin Grano Oy:ssä. Seuran nettisivujen kehitystä jatkettiin aktiivisesti. Nettisivujen ulkoasua uudistettiin vuoden alussa. Nettisivujen kehitys- ja ylläpitotyöstä vastasi Ville-Pekka Reponen. Sekä koko seuralla että miesten ja naisten Elite-joukkueilla oli omat suljetut ryhmät Facebookissa. Molemmat ryhmät suljettiin vuoden aikana epäaktiivisuuden vuoksi. Lisäksi seuran ja naisten Focus Ladies -teamin julkisten Facebook-sivujen kautta pidettiin toimintasuunnitelman mukaisesti seuran ulkopuolisia ajan tasalla seuran tapahtumista. Seuran vuosikokous pidettiin tammikuussa Kirkkonummen Mariefredissä. Seuralle hankittiin naisten elite-joukkueen käyttöön viisi BMC-ratapyörää. Päätös perustui vuoden 2015 vuosikokouspäätökseen kahden vuoden (2015–2016) ratapyöräilypanostuksesta, jota vuoden 2016 vuosikokouksessa jäsenistö hyväksyi jatkettavaksi toisen vuoden (2016) osalta alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Seura piti tiivistä yhteyttä SPU:n, SFI:n ja NÅID:n kanssa. Juha Aintila toimi ensimmäisenä seuran jäsenenä Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtajana, SPU:n markkinointi- ja talousvaliokunnan puheenjohtajana ja SPU:n huippupyöräily-yksikössä hallituksen edustajana. Hän oli myös SFI-cykelrådetin varajäsen. Björn Palm oli SFI:n hallituksessa ja toimi SFI-cykelrådetin puheenjohtajana sekä SPU:n sääntö- ja tuomarivaliokunnan jäsenenä. Pasi Ahlroos jatkoi jäsenenä sekä SFI:n cykelrådetissa että NÅID:n hallituksessa. Pasi Ahlroos oli NÅID:N syyskokouksessa seuramme valtuutettu edustaja. SPU:n kevät- ja syyskokouksissa oli seuramme valtuutettuna edustajana Juha Aintila ja SFI:n kevät- ja syyskokouksissa vastaavasti edustajamme oli Björn Palm. Pasi Ahlroos sai SPU:n ansioristin nro 6 ja SFI:n sekä NÅID:n hopeaplaketin. Björn Palm ja Olli Heikurinen saivat SPU:n kultaisen ansiomerkin. Anders Pihlflyckt sai SFI:n hopeisen marmoriplaketin ja SFI:n pronssinen marmoriplaketti myönnettiin Matti Sivoselle ja Kirsti Pyykköselle. Lotta Lepistö valittiin SPU:n Vuoden Pyöräilijäksi ja SFI:n Årets Cyklistiksi.

Seuran johtokunta kokoontui vuoden aikana kahdesti ja työskenteli myös sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Työskentely sähköpostilla oli erittäin aktiivista ja johtokunta mm. koosti seuran strategian vuosille 2017–2020. Johtokuntaan kuuluivat puheenjohtaja Pasi Ahlroos, Olli Heikurinen (vara pj.), Jonna Somervuori (siht.), Ville-Pekka Reponen, Juha Aintila, Jukka Ruotsalainen ja Tero Manninen. Tero Manninen erosi johtokunnasta heinäkuun puolivälissä. Kirjanpitäjänä toimi Olli Heikurinen ja tilintarkastajana Ilkka Kivistö sekä varatilintarkastajana Mari Marttinen.

Idrottsklubben-32 ry johtokunta