Vantaan SM-kisoista yhdeksän mitalia

Maantien joukkuekilpailun palkintopalli. Kultaa IK-32 (Markus Knaapi, Markus Auvinen, Sami Mäkinen [kuvassa joukkueenjohtaja Tero Manninen]), hopeaa Porvoon Akilles (Ukko Peltonen, Jaakko Sillankorva, Patrik Arola ja joukkueenjohtaja Kari Myyryläinen) ja pronssia IK-32 (Trond Larsen, Ville Kantola ja Stefan Kristiansson [kuvassa Jussi Joensuu]). Kuva: Antti Ruotsalo

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajettiin viikonloppuna Vantaan Hakunilassa. Perjantain aika-ajossa naisten hallitseva mestari Minna-Maria Kangas joutui taipumaan kovassa tuulessa ja hävisi viisi sekuntia Triathlon Suomen Tiina Pohjalaiselle. Naisjunioreissa Wilma Aintila oli toinen. Miehissä IK-32:n ajajat tulivat maaliin kolmantena ja neljäntenä. Markus Auvinen sai Eliten pronssia ja vahvasti alkukauden ajanut U23-sarjan Markus Knaapi oli ikäluokkansa nopein lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen Porvoon Akilleksen Jaakko Sillankorvaan. IK-32 oli lisäksi ilmoittanut kaksi joukkuetta joukkuekilpailuun ja nousimme siinä ykkös- ja kolmospallille.

Lauantain maantiekilpailussa Belgiassa ajava Antonia Gröndahl lähti toisella kierroksella lirulla yksin irti ja Minna-Maria Kangas nousi seuraavalla kierroksella mukaan Korson Kaiun Anniina Ahtosalon (N18) kanssa. Hatka meni maaliin asti ja siniristipaidan sai tänä vuonna ylleen Antonia Minnin tullessa toiseksi. Pääjoukon kirissä vahvin oli Meri Helmi (Motion Finland). Wilma Aintila ajoi pääjoukossa N18-sarjan hopeaa.

Miesten SM-kilpailusta muodostui ennakkoarvioiden mukaisesti kova ja helteinen päivä. Oranssit olivat koko päivän mukana erilaisissa irtiotoissa ja perjantain pronssimies Markus Auvinen ajoi kisasta kaksi kierrosta yksin irti. Loppukierroksilla väki harveni ja maaliin pääsi neljä iikoolaista. U23-sarjan tempomestari Markus Knaapi kaatui dramaattisesti viimeisellä kierroksella ja hänet hinattiin kiekonvaihdon jälkeen takaisin ryhmään. Markus oli maalissa U23:n kolmas ja hänelle jaettiin pronssimitali, mutta Akilleksen tekemän protestin vuoksi hänet diskattiin palkintojenjaon jälkeen. Ryhmä oli mennyt kaatumista seuranneessa nousussa palasiksi ja Markus hinattiin auton perässä mäessä pudonneiden Akilleksen ajajien ohi muun ryhmän kantaan.

SM-kilpailujen yhteydessä ajetuissa SFI:n mestaruuskilpailuissa IK-32 sai aika-ajosta kultaa (Minna-Maria Kangas) ja hopeaa (Markus Auvinen) sekä maantieajosta kultaa (Antonia Gröndahl), hopeaa (Minna-Maria Kangas), pronssia (Heidi Onger) ja hopeaa (Markus Auvinen).