Röylän tempossa historian nopein ilta

Röylän aika-ajot 19.6.2019. Vasemmalta Janis Künnap, Arttu Pekkarinen, Jussi Koskelainen, Tommi Elomaa, Ville Kantola, Mika Kahola, Tero Tanninen, Christer Hede, Trond Larsen, Ari Kuusisto, Stefan Kristiansson ja Kari Pajanne.

Röylän tempossa ajettiin tänään kovempaa kuin koskaan kun Team Larunpyörä Cervélo tuli isolla joukolla paikalle. Lämmin kesäkuinen ilta ja lounaasta puhaltanut sivutuuli siivittivät ajajat huimaan lyöntiin. Peräti neljä ajajaa alitti maagisen 13 minuutin rajan (yli 44,77 km/h). Kaikkien aikojen top-listan seitsemästä nopeimmasta ajasta kolme laitettiin uusiksi. Illan ylivoimaisesti nopein yli 50 sekunnin erolla oli hallitseva mestari Trond Larsen uudella rataennätyksellä 12:00,76 (pyöristetään täysiin sekunteihin jolloin keskinopeus 48,43 km/h). Muut ensi kertaa alle 13 minuuttia ajaneet olivat Janis Künnap ja Tero Tanninen. Röylän temporata on avattu 11.5.2011 ja sen virallinen pituus on 9,7 km. IK-32:n lisäksi sitä käyttävät muun muassa triathlonistit ja Team Rynkeby.

Tilastot kautta aikojen