Irtiottopäivä Ulvilassa

Ville Kantola ja Antti Korpi ennen kilpailun lähtöä.

Maantiekisakausi lähti käyntiin sunnuntaina 17.4. kilpailullisesti positiivissa merkeissä Ulvilan Lattomeriajossa, vaikka keli olikin takuuvarmaa huhtikuuta, eli kylmää, märkää ja kuraista. IK lähti Elite-sarjaan kolmen miehen tiiviillä joukkueella, mukana Ville Kantola, Antti Korpi ja Ari Kuusisto. Kisan alusta odoteltiin kovavauhtista ja siihen oltiin valmistauduttu. Heti alkukilometreillä GIF-Chebicin Petter Mattsson iskikin vahvasti irti ja sai peräänsä TWD-Länkenin kaksinkertaisen Suomen mestarin Samuel Pökälän ja IK:n tiimistä Villen. Kolmen hyvän aika-ajajan joukko alkoi jauhaa hyvällä vuorovedolla eroa pääjoukkoon, ja ero kasvoi nopeasti yli puoleen minuuttiin ja siitä vähitellen suuremmaksi. Irtiottoryhmä jatkoi hyvää yhteistyötä ja asetelma vakiintui usean kierroksen ajaksi. Pääjoukossa viriteltiin takaa-ajoyrityksiä, mutta vasta toiseksi viimeisellä neljännellä kierroksella muodostui riittävän vahva ryhmä ajamaan kärkijoukkoa kunnolla kiinni. Seitsemän miehen kovassa takaa-ajoryhmässä oli mukana lisävoimia sekä TWD-Länkenille että GIF-Chebicille, mutta IK:n Antti ja Ari eivät onnistuneet iskemään mukaan juuri tähän ryhmään, joten Villen asetelmat irtiottoryhmässä muuttuivat ratkaisevasti.

Takaa-ajoryhmä saavutti alkuperäisen irtioton viimeisen kierroksen alkupuolella ja tämän jälkeen muodostuneessa 10 kuskin joukossa TWD-Länkenillä oli kolme miestä ja GIF-Chebicillä kaksi, muiden viiden kuskin ollessa ilman tiimitukea. Tämän jälkeen ajeltiin kymmenisen kilometriä 10 kuskin ryhmässä asetelmia hakien, kunnes TWD-Länkenin Sami Tiainen iski ylämäkeen, mihin vain Turun Urheiluliiton Mika Simola pystyi vastaamaan. Pitkä irtiotto oli syönyt sen verran Villen terävyyttä, että täyttä vastausta Tiaisen iskuun ei enää löytynyt. Ville jäi kakkosjoukkoon kisaamaan kisan kolmossijasta Tiaisen ja Simolan ratkoesa voiton keskenään. Voittotaistelussa Tiainen oli lopulta vahvin maalimäessä. Perässä tulleesta kakkosryhmästä kirivoiton sekä podiumin kolmannen paikan vei TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo. Villen kiri ei osunut aivan nappiin ja saaliiksi jäi ryhmän neljäs tila sekä koko kisan kuudes tila, mutta lopputuloksena joka tapauksessa hieno päivä pitkässä irtiotossa ja sen päälle hyvä sijoitus kisassa.

Ville Kantola, Antti Korpi ja Ari Kuusisto kuraisina kilpailun jälkeen.

Kilpasarjan kisassa oli mukana kahdeksan IK:n kuskia ja iso tiimi ajoikin aktiivisesti koko kisan ajan, esim. useita irtiottoja tehden. Kilpailun ratkaisukuviot eivät osuneet ryhmältä vielä alkukaudesta aivan kohdilleen ja taistelu aivan kärkisijoista pääsi menemään IK:n kuskeilta ohi. Kilpasarjan voittoon ajoi Porin Tarmon Kare Kaskinen ja iiikoolaisista parhaiten sijoittui seuran uusista kisakuskeista Kimmo Kanerva sijalla 7.

Onnittelut voittajille, kiitokset kisajärjestäjille ja kilpailijoille – ensi viikolla Turussa jatketaan!