IK:lle hyvää tulosta Turun kisoista

Ville Kantola nousee Toijaistenmäkeä. Kuva: Jari Birling IK-32Kisakausi jatkui Turussa kahdella kilpailulla. Lauantaina 23.4. ajettiin Simo Klimscheffskij’n muistoajot ja sunnuntaina 24.4. perinteiset TS-kortteliajot Turun keskustassa. Lauantain kisassa kautensa avasi myös IK:n naisten tiimi Focus Ladies, ja leidit esiintyivätkin erittäin vahvasti heti kauden avauksessaan. Tuloksena molemmista kisoista kaksi paikkaa podiumilla ja kruununa Minna-Maria Kankaan voitto lauantaina. Tarkempaa raporttia Focus Ladiesin viikonlopusta tiimin Facebook-sivulta.

Ville Kantola, Ari Kuusisto ja Antti Korpi lauantain kisan jälkeen. Kuva: Elina Hiltunen IK-32Lauantain lähdöt ajettiin erittäin kylmässä kelissä, mikä lisäsi haastetta miesten Elite-sarjan kisan tiukkavauhtiseen alkuun. IK:n tiimissä ajoivat jo Ulvilassa viikkoa aiemmin kautensa avannut kolmikko Ville Kantola, Antti Korpi ja Ari Kuusisto sekä Ville-Pekka Reponen. Hirvensalon mäki teki taas kerran tehtävänsä ja pääjoukosta putosi kuskeja vähitellen, IK:n tiimistä pääjoukon vauhti oli liikaa Ville-Pekalla ja Arille. Antti ja Ville pysyivät hyvin asemissa pääjoukossa. Selkeitä irtiottoryhmiä ei kisassa muodostunut, vaan vauhtia pidettiin kovana tasaisesti koko kisan ajan. Viimeisillä kierroksilla saivat Finnfalzin Sasu Halme ja TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo tehtyä noin 15 sekunnin eron pääjoukkoon, minkä turvin he pääsivät ajamaan kärkikaksikkona maaliin Kaislavuon viedessä voiton. Pääjoukosta irtosi viimeisellä kierroksella vielä kaksi muuta kuskia viemään seuraavat sijat, mutta sen jälkeen pieniksi paloiksi hajonneen pääjoukon kirin ykkössijan vei Ville kuitaten kisasta viidennen sijan. Antin kova isku maalimäen alla hajotti pääjoukkoa, minkä jälkeen Antti itse runnoi maalisuoralla vielä sijalle 10. Hyvä lopputulos kisasta ja erinomaiset asemat kahden kisan yhteiskilpailua ajetellen sunnuntain korttelikisaan.

Antti Korpi ja Ari Kuusisto yhdessä TS-korttelin 200 käännöksestä. Kuva: Elina Hiltunen IK-32Sunnuntaina kilvanajoa jatkettiin edelleen kylmässä kelissä, mutta lauantaihin verrattuna oli kuitenkin jo pari pykälää lämpimämpää ja pääosin onneksi kuivaa. Totuttuun tapaan Aurajoen rannalle rakennettua rataa lähdettiin kiertämään erittäin kovalla vauhdilla, alussa vauhtia piti etenkin GIF-Chebicin Arttu Malviniemi. Muutaman kierroksen jälkeen tilanne tasaantui. Sävyä kisaan toivat välikirit mutta muuten ryhmä pysyi hyvin yhdessä. Kisan ratkaiseva siirto tapahtui vähän ennen kisan puolta väliä, kun TWD-Länkenin Jaakko Hänninen lähti yksin irti saaden pääjoukkoon noin 15 sekunnin eron aikaiseksi ja onnistui pitämään hienolla sooloajolla eron loppuun asti. Oranssien tiimi ajoi kisaa maltillisesti tavoitteena Škoda-maantiecupin pisteet ja hyvät sijoitukset Turun viikonlopun yhteiskilpailussa. Ville ja Antti olivat taas loppuun asti hyvin mukana pääjoukon tahdissa ja välttivät myös viimeisen kierroksen kolarin, missä moni kärjessä ajanut menetti aikaa. Ville ajoi kisassa sijalle 14 ja oli viikonlopun yhteispisteissä hienosti kuudes.

Taas kerran keleistä huolimatta hienot kisat Turussa, kiitos järjestäville tahoille sekä kanssakilpailijoille!