Porvoon ajossa huollon merkitys korostui

87. Porvoon ajo ajettiin sunnuntaina 7.6. Porvoossa. Kisa oli samalla SFI:n mestaruuskilpailujen maantieajo ja Škoda-maantiecupin ensimmäinen pitkä maantiekilpailu. Miesten Elite-lähtöön saatiin mastereista vahvistusta ja kisaan starttasi yhteensä kahdeksan ajajaa. Tuttuun tapaan käytössä ei ollut neutraalistarttia ja porukka venyi pitkäksi nauhaksi jo ensimmäisen kilometrin aikana. Iikoolaisista Kari Pajanne ja Markus Forsström jäivät tässä katkeavan porukan väärälle puolelle eivätkä enää saaneet pääjoukkoa kiinni. Vauhti oli kovaa paukusta asti ja Porvoosta ensimmäiseen Kerkkoon mäkeen oli jatkuvaa iskutusta ja irtiottoyritystä keskivauhdin ollessa 48 km/h. Kerkkoon mäen jälkeen ajettiin myötätuuleen 55 km/h kun pimeässä mutkassa vastaantullutta autoa väistäessä pääjoukko liikehti niin että Ville-Pekka Reponen ajautui edellä ajavan takavaihtajaan katkaisten etukiekon nippelin. Hallitun pysähtymisen jälkeen meni hieman aikaa että toiseksi viimeisenä olleesta huoltoautosta saatiin uusi kiekko ja huoltoletkan takaa-ajo alkoi. Autosta ei kuitenkaan saatu onnistuneesti peesiä ja hengitys alkoi oireilla ilmeisesti siitepölystä niin että 10 kilometrin ajon jälkeen oli selvää että pääjoukkoa ei enää saataisi kiinni. Ville-Pekka siirtyi näin Markuksen kanssa seuran kiinteään huoltoon mikä osoittautui kilpailun pituuden vuoksi oikeaksi ratkaisuksi.

Pääjoukkoon jäivät näin Ville Kantola, Antti Korpi, Keke Hirvonen, Mikko Auvinen ja Ari Kuusisto. Pääjoukosta irtosi toisella kierroksella kolmen ajajan irtiotto, jossa ajoivat ranskalaisjoukkue CMI Vergen sveitsiläinen Michael Alborn, TWD-Länkenin Sami Tiainen ja Finnfalz-RushRacingin Valtteri Repo. Kolmikko pysyi hyvin karussa useamman kierroksen ajan kunnes sveitsiläiseltä meni rengas. Tiainen ja Repo jatkoivat matkaa kahdestaan kunnes Tiaiseltakin meni rengas. Viimeisellä pitkällä kierroksella Repo ajettiin kiinni ja pääjoukosta irtosi noin 20 ajajan ryhmä johon valitettavasti ei saatu mukaan IK-32:n ajajia. Tästä ryhmästä iski pian irti uusi kolmen miehen irtiotto jossa oli mukana ruotsalaisen Bliz-Meridan ranskalaisajaja Pierre Moncorgé, TWD-Länkenin U23-luokan suomenmestari Oskari Vainionpää ja Finnfalz-RushRacingin Mikko Kejo. Ryhmä pysyi useamman pikkukierroksen ajan irti mutta tuli kuitenkin kiinni toiseksi viimeisellä pikkukierroksella. Tämän jälkeen pääjoukosta irtosi reitin uudessa nousussa taas uudet kolme ajajaa, kaikki ulkomaalaisia: TWD-Länkenin australialainen Ben Carman ja Bliz-Meridan Pierre Moncorgé sekä Bliz-Meridan hollantilainen Yannick Janssen. Kolmikolle ei enää löytynyt kiinniajajia ja hatka meni maaliin asti Ben Carmanin ollessa loppukirissä vahvin. Iikoon Antti Korpi iski toiseksi viimeisellä kierroksella irti pääjoukosta ja tuli maaliin parhaana iikoolaisena sijalla 25. Ari Kuusistolta meni satula ajokelvottomaan kulmaan mukulakivillä varustetussa laskussa mutta hän ajoi urheasti monta kierrosta yksin ja saapui maaliin viimeisenä loppuun asti ajaneista. Keke Hirvonen oli sijalla 32, Ville Kantola sijalla 36 ja Mikko Auvinen sijalla 52.

Naisten sarjassa kilpailun voitto ratkaistiin lopun massakirissä jossa Rosa Törmänen oli toinen. SFI:n mestaruuskilpailussa IK-32 vei naisten sarjan kaikki pistesijat Antti Korven ollessa miehissä SFI-seurojen 11.