Fellmanin ajot 6.6.2015

Korttelipainotteinen Skoda-maantie cup sai jatkoa Lahdessa perinteisillä Fellmanin ajoilla lauantaina 6. kesäkuuta. IK-32 lähti kisaan kolmen miehen joukkueella, mukana Mikko Auvinen, Keke Hirvonen ja Ville Kantola. Vahvimmat ennakkosuosikit kisaan löytyivät järjestävän seuran TWD-Länkenin sekä ruotsalaisen Bliz-Meridan riveistä.

Kisa alkoi tiukalla väännöllä parhaista asemista kärjessä. IK:n miehet eivät tässä onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, vaan joutuivat pääjoukon loppupäähän mistä oli vaikea nousta ylöspäin kovassa alkuvauhdissa. Takasuoran jälkeinen kapea ja tekninen osuus sai ryhmän joka kierroksella venymään ja katkeilemaan, minkä jäljiltä oli maalisuoran vastatuulessa kova työ ajaa edellä meneviä kiinni. Voimia paloi mutta asemat eivät parantuneet. Samalla kärjessä pidettiin vauhtia yllä ja irtiottoja haettiin jatkuvasti.

Kisan puolivälin paikkeilla pääjoukosta irtosivat TWD-Länkenin Juho Hänninen ja Bliz-Meridan Yannick Janssen. Tämän jälkeen pääjoukon meno joksikin aikaa rauhoittui ja Ville ja Keke pääsivät parantelemaan asemiaan. Mikon osalta kisa oli tässä vaiheessa valitettavasti jo ratkennut, kun hän oli joukon katkeamisen seurauksena jäänyt Finnfalz-RushRacingin Valtteri Revon kanssa lopulta kahden miehen jälkijoukoksi, joka ei enää onnistunut ajamaan pääjoukkoa kiinni.

Kisassa viime vuoden voittoaan puolustanut TWD-Länkenin Samuel Pökälä nousi mukaan Hännisen ja Janssenin irtiottoon vahvalla soolovedolla, ja asetelma irtiotossa muodostui TWD-Länkenin kannalta otolliseksi kahdella miehellä yhtä vastaan. Samalla alkoi näyttää siltä, että irtiotto tulisi ajamaan maaliin asti, kun pääjoukko ei saanut eroa juurikaan supistettua. Tilanne säilyikin samana loppuun asti ja kolmen miehen irtiotosta voittoon kiri Pökälä, toiseksi Janssen ja kolmanneksi Hänninen. IK:sta parhaiten sijoittui Ville kirimällä pääjoukossa sijalle 16. Keke tuli maaliin pääjoukon perässä viiden miehen ryhmässä sijalla 29. Villen 16. sija oli alun hankalien vaiheiden jälkeen kohtuullinen tulos kisasta. Hienot kisat Lahdessa, ja hommaa jatketaan heti seuraavana päivänä Porvoon ajoissa. Näistä raportti hieman myöhemmin.