Nurmijärvi GP:ssä hyvää joukkueajamista

Miesten Suomen maantiekausi jatkui yhden väliviikonlopun jälkeen Nurmijärvellä. Nurmijärvi GP:ssä Elite-sarjassa kisaa ajettiin kaksi pitkää kierrosta vaihtelevaa maastoa ja yhteensä 168 km. Osa joukkueista oli ulkomailla kisaamassa ja siten osallistujia Elitessä oli hieman alkukauden muita kisoja vähemmän, mutta IK-32 oli hyvällä vahvuudella mukana. Tavoitteena oli iskeä mukaan todennäköiseen pitkään irtiottoon, mieluiten useamman kuskin voimin. Kova tuuli toi olosuhteisiin lisää haastetta ja pari pientä sadekuuroa tuli, mutta pääosin kuivassa kelissä saatiin kuitenkin kisata.

Kisa alkoi melko odotetusti ja noin 30 kilometrin kohdalla muodostui ennakoitu irtiotto, joka erkani ylämäen jälkeisellä sivutuuliosuudella pääjoukosta. Meillä sattui juuri samaan aikaan harmillinen rengasrikko, mikä ohensi meidän voimiamme kärjessä, mutta Mikko Auvinen oli oikeassa paikassa ja ajoi mukaan yhdeksän miehen irtiottoryhmään, joka teki nopeasti eroa pääjoukkoon. Eroa pääjoukon ja hatkan välillä oli alkuun noin minuutin verran, ja ero kasvoi ensimmäisen kierroksen lopulla noin kolmeen minuuttiin. Suurimmat tiimit olivat kaikki edustettuina irtiotossa, joten pääjoukon takaa-ajoa ei oikein missään vaiheessa organisoidusti muodostunut, ja samalla irtiottoryhmä teki hyvää työtä kärjessä. Näin asetelma voittotaistelun suhteen oli toisen kierroksen alkaessa jo aika selkeä, irtiottoryhmä tulisi ratkomaan kärkisijat keskenään ja pääjoukko mittelisi muista sijoituksista.

Irtiottoryhmä alkoi selvitellä lopullisia sijoituksia toisen kierroksen loppupuoliskolla, ja maaliin tultiin lopulta tipotellen. Vahvimmin ajoi Kytäjällä porukasta irti iskenyt Porvoon Kim Mansner ja vei vakuuttavasti ykkössijan. IK:n Mikko Auvinen oli hienosti viides, kova työ yli 130 km kestäneessä irtiotossa palkittiin hyvällä sijoituksella. Myös pääjoukossa innostuttiin toisella kierroksella vielä ajamaan kilpaa ja ryhmästä irtosi pari pienempää ryhmää, IK:sta mukana näissä Antti Korpi. Jäljelle jääneessä pääjoukossa IK:n kuskit vielä virittelivät viimeisille kilometreille kolmen miehen kirijunan ja veivät pääjoukon kiritaistelun kaksi kärkisijaa.

Paikoin huonokuntoiset tiet tuottivat muutaman rengasrikon, mutta muuten kisa sujui IK:n tiimiltä suunnitelmien mukaan, ja Mikon hyvä suoritus irtiotossa ja viides sija olivat erinomainen lopputulos kisasta.

Kilpasarjassa ajettiin yksi kierros eli 84 km. Kilvassa nähtiin yksi isompi irtiotto Vihtijärven kohdalla, johon ei valitettavasti saatu oransseja mukaan. Tämän jälkeen pääjoukosta irtaantui muutama pienempi väliporukka iikoolaisilla mutta ne eivät saavuttaneet kärkeä ja tulivat kiinni sivutuuliosuudella. Vastatuuleen käännyttyä IK-32:n joukkue teki yhteistyötä Järvenpään Pyöräilijöiden kanssa ja hatka saatiin näköetäisyydelle Karkkilassa. Karkkilan jälkeen Uudenmaan Pyöräilijät aloitti vetotyön myötätuuleen ja hatka saatiin kiinni Vaskijärvellä. Kytäjällä porukasta irtosi UP:n Jouni Väinölä ja CCH-Kivenlahden Pyörähuollon Mikko Hyrkkänen. Tälle hatkalle ei ollut enää kiinnivetäjiä joten se meni loppuun asti Väinölän ollessa lopussa vahvempi. Pääjoukon loppukirissä IK sai kolme miestä kymmenen parhaan joukkoon, parhaimpana ensimmäistä kisaansa ajanut ja 19-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Arttu Pekkarinen kahdeksantena.