Turun kortteleista IK-32:n ensimmäinen pääsarjan voitto

Kisakausi jatkui huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Turun kahdella kisalla, jotka samalla olivat yhteiskilpailuna uuden Škoda-maantiecupin ensimmäinen osa. Kisat alkoivat lauantaina Hirvensalon saarella Simo Klimscheffskij’n muistoajolla ja jatkuivat sunnuntaina perinteikkäällä Turun Sanomien kortteliajolla kaupungin keskustassa.

Lauantain kisaan miesten Elite-sarjaan oransseja starttasi kuusi. Odotuksissa oli hyvä ja kova kisa haastavan nousun sisältävällä lyhyellä radalla. Edellisen viikon kauden avauksen jatkoksi lähdettiin tavoittelemaan hyviä tuloksia tässäkin kisassa. Heti alkukierroksilla sattui maalinousun jälkeisessä alamäessä kolari, mihin jäi IK:n kuskeista edellisenä viikonloppuna vahvasti ajanut Ville Kantola. Kolarin syynä taisi olla taaksepäin katselu ja siitä seurannut kaatuminen, mitä takaa tulleet eivät ehtineet enää väistää.

Kisa eteni melko kovavauhtisena ja iskuyrityksiä sekä niiden jälkeisiä pieniä irtiottoja oli paljon. Merkittäviä aikaeroja irtiotot eivät juurikaan saaneet aikaan, ainoastaan kisan puolivaiheilla kävi irtiotto noin puolen minuutin johdossa. Tämäkään ei lopulta kestänyt kovin pitkään kun pääjoukkoon jäänyt Porvoon Akilles ajoi sen kiinni. Aktiivisimpia seuroja kisassa olivat järjestävä seura Turun Urheiluliitto, TWD-Länken sekä Porvoon Akilles. Etukäteen vahvaksi tekijäksi arvioitu latvialainen Continental-tason Alpha Baltic oli jäänyt saapumatta paikalle kokonaan.

Loppukiriä lähdettiin lopulta ratkomaan isona pääjoukkona. Lopun kuviot hallitsi parhaiten TWD-Länken ja vei kärkisijat. IK:n kuskeista parhaiten sijoittui Mikko Auvinen sijalla 15. Kolarissa mukana ollut Ville kävi tikattavana, mutta selvisi ilman suurempia vaurioita.

Naisten sarjassa pääjoukko pysyi myös yhtenä loppusuoralle asti, missä Heidi Onger kiri täpärästi toiseksi TVC:n Pia Pensaaren jälkeen.

Sunnuntaina siirryttiin Hirvensalosta kaupungin puolelle hienoihin puitteisiin Aurajoen varteen. Keli oli märkä aamupäivään asti kestäneiden sateiden jäljiltä, mutta kisalähdöt saatiin kuitenkin ajaa ilman sadetta hieman kostealla radalla. IK:n joukkue miesten Elite-sarjassa oli sunnuntaiksi kutistunut sairastumisten, edellispäivän kolarin ja muiden aikatauluesteiden takia kahteen mieheen, ja mukana olivat Ville-Pekka Reponen ja Keijo Hirvonen. Tämäkin oli kuitenkin seuran suurin miesjoukkue 2000-luvulla.

Aktiivisinta otetta kisassa jatkoivat samat joukkueet kuin lauantainkin kisassa. Irtiotot eivät saaneet merkittäviä eroja aikaiseksi, ja suurin osa välikireistä sekä loppukiri ratkottiin massakirinä. IK:n kuskit ajoivat pääjoukossa koko kisan, mutta kaksimiehisen joukkueen voimin ei lopulta ollut asiaa ihan kärkikamppailuihin. Lopussa TWD-Länken veti vahvasti, mutta veto ei aivan tuottanut toivottua lopputulosta heille, kun ensimmäiseksi kiri venäläisen Velosport-joukkueen Maksim Sukhov. IK-32:n Ville-Pekka oli sijalla 24 ja Keijo sijalla 38. Yhteiskilpailussa sijoitukset olivat 19 ja 26.

Naisten sarjassa seuran tuore vahvistus, kortteliajon kaksinkertainen Suomen mestari Rosa Törmänen kiri seuran historian ensimmäisen TS-kortteliajon pääsarjavoiton. Toisena maaliin tuli lauantain kakkonen Heidi Onger, minkä ansiosta Heidi sai kotiinviemisiksi viikonlopun yhteiskilpailun komean pokaalin ja maantiecupin kärkisijan.

Kiitos Turun Urheiluliitolle hyvistä kisoista. Naisten maantiecup jatkuu ensi viikonloppuna pääkaupunkiseudulla naisten etappiajolla ja miesten kisakalenterissa seuraava merkintä on kahden viikon päästä ajettava cupin ulkopuolinen Nurmijärvi GP.