Loppukesän kisakatsaus

Heinäkuun alun jälkeen seura on saavuttanut lukuisia arvokisamitaleja. Ratapyöräilyn SM-kisoissa Helsingissä 19.7. Heidi Onger saavutti keirinissä pronssia ja naisten joukkue Jaana Hyvärinen – Heidi Onger tuli hopealle joukkuesprintissä. Seuraavana päivänä Waldemar Aintila voitti Rovaniemellä XCO-maastopyöräilyn Suomen mestaruuden luokassa M-12.

Ratapyöräilyn SM-kilpailut jatkuivat seuraavana viikonloppuna 25.–27.7. Helsingin helteisellä Velodromilla. Jaana Hyvärinen oli 500 metrin aika-ajossa kolmanneksi nopein ja Tommi Nieminen 40-vuotiaiden kilometrillä toinen. Lauantain takaa-ajoissa Cecilia Aintila voitti N-18 -luokan kahden kilometrin matkan. Kolmella kilometrillä Jaana Hyvärinen oli naisten toiseksi nopein ja Pasi Ahlroos sekä Kari Pajanne olivat M-40 -luokan toinen ja kolmas. Sunnuntain ikäluokkalähdöissä Wilma Aintila (N-10) ja Waldemar Aintila voittivat suvereenisti omien luokkiensa sekä 500 metrin että 2 000 metrin lähdöt. Waldemar ajoi kahden kilometrin takaa-ajon hurjaa vauhtia voittaen toiseksi tulleen yli 16 sekunnilla ja tehden samalla ikäluokkansa uuden Suomen ennätyksen 2:57,55 (keskinopeus 40,55 km/h). 50-vuotiaiden 500 metrillä Harry Strömberg nappasi hopeaa. Lopuksi Kari Pajanne ajoi 50-vuotiaiden 2 km takaa-ajon mestariksi ajalla 2:32,43.

Seuraavana viikonloppuna 2.8. Kari Pajanne jatkoi hyvää tempovirettään ja oli masters-ikäluokkien PM-kilpailuissa Norjassa neljäs. Sunnuntaina 3.8. seuran naisten joukkue Tuulikki Laakkonen – Heidi Onger ajoi paritempon SM-kilpailuissa Vantaalla kolmanneksi.

Elokuun toisena viikonloppuna järjestimme Vihdissä SFI:n mestaruuskilpailut. Kilpailureitti oli huomattavasti mäkisempi ja haastavampi kuin muutamana aikaisempana vuonna. N-10 -sarjassa Wilma Aintila voitti sekä tempon että maantien ja veljensä Waldemar teki saman tempun M-12 -sarjassa. Cecilia Aintila oli N-18 -luokan paras aika-ajaja ja naisten tempossa IK-32 voitti kaikki mitalit järjestyksessä Tuulikki Laakkonen, Minna Myötänen, Heidi Onger. M-30 -luokassa Juha Kettunen oli nopein ja Pauli Klippi toinen. 40-vuotiaissa Mikko Kivi oli toinen ja 50-vuotiaissa Ilkka Kruus ensimmäinen. Miesten Elite-luokan tempossa Pasi Ahlroos oli toinen hallitsevan Suomen mestarin Samuel Pökälän jälkeen. Sunnuntain maantiellä M-14 -luokassa Miklas Siivonen oli toinen, M-30 -sarjassa Antti Heikkilä voitti kultaa ja Pauli Klippi hopeaa ja naisten sarjassa kärkikolmikko oli taas oranssi järjestyksessä Heidi Onger, Tuulikki Laakkonen, Cecilia Aintila. Pasi Ahlroos oli tänäänkin miesten Eliten toinen. IK-32 voitti tänäkin vuonna Borgå Energi’s Vandringspokal II -seurakiertopalkinnon seuran palkintokaappiin.

Maantiepyöräilyn ikäluokkien SM-kilpailut ajettiin viikonloppuna 16.–17.8. Lauantaina Mäntsälässä ajetuissa maantieajoissa Wilma Aintila oli 10-vuotiaiden tyttöjen hopea- ja Waldemar Aintila 12-vuotiaiden poikien kultamitalisti. 50-vuotiaissa miehissä IK-32:n ajajat Jari Kulmala ja Kari Pajanne kirivät hienosti toiseksi ja kolmanneksi. Sunnuntaina Kangasalla ajetuissa aika-ajoissa Wilma ja Waldemar uusivat lauantain hopea- ja kultamitalinsa, Kari Pajanne kirkasti lauantain pronssinsa hopeaksi ja Pasi Ahlroos otti ratapyöräilyn takaa-ajon voittajasta Santtu Pasasesta revanssin voittamalla M-40 -luokan 3,7 sekunnin erolla.

Kari Pajanne päätti vielä kilpailukautensa osallistumalla Sloveniassa ajettuihin UCI World Cycling Tourin maailmanmestaruuskilpailuihin. Kari oli M-50 -luokan aika-ajossa 23.