Iikoolaisia etappiajoissa ulkomailla

Harrastajille suunnattu Schwalbe Tour Transalp -etappiajo ajettiin viime viikolla Alppien yli Saksasta Itävallan kautta Italiaan. Pareittain ajettava kilpailu kesti viikon ajan ja sen aikana ajajat taittoivat matkaa yli 800 kilometriä ja kiipesivät vuoria yhteensä yli 19 000 nousumetrin verran. IK-32:sta mukana oli hallitseva N30-luokan maailmanmestari Riikka Pynnönen sekä seuraan vastikään liittynyt Erno Kainulainen. Riikka ajoi kilpailun sekasarjassa Razor Racers -tiimissä yhdessä saksalaisen Jochen Betzin kanssa ja sijoittui tasaisen suorituksen voimin sarjansa kolmanneksi. Erno ajoi Rule5 Riders -tiimissä Matti Rouskun kanssa ja sijoittui miesten sarjassa 67:nneksi.

Waldemar Aintila starttaa U6 Cykel Tour 2014:n prologille.

U6 Cykel Tour alkoi eilen Ruotsin Tidaholmassa. Kilpailu on iso jokakesäinen tapahtuma, joka tänä vuonna on kerännyt yli kuusi ja puolisataa osallistujaa. Kilpailuluokkia on alle kymmenvuotiaista aina senioreihin asti. Erityistä on varsinkin junioriluokkien osallistujamäärä. Esimerkiksi P10–12 -osallistujia on 51, mikä tekee kilpailusta aivan erilaisen kansallisiin juniorikilpailuihin verrattuna. Etappikilpailu koostuu kuudesta peräkkäisinä päivinä ajettavasta startista.

Wilma Aintila sijoittui luokkansa kahdenneksitoista.

Maanantaina 7.7. ajettiin kilpailun prologi. IK:n junioreita on mukana N10–12, M10–12 ja N18/Elite -luokissa. Prologi on yli 16-vuotiaiden sarjassa 3,2 km pitkä josta viimeinen kilometri on tiukkaa nousua. Cecilia Aintila oli naisten sarjassa 57. vajaasta seitsemästäkymmenestä startanneesta. Naisten sarjan kanssa samassa lähdössä ajavassa alle 18-vuotiaiden sarjassa hän oli kahdeksas. Waldemar Aintila teki hienon suorituksen ollen kovatasoisen M10–12 sarjan kuudes. Hän on sarjan nopein suomalainen. Wilma Aintila sijoittui N10–12 luokassa sijalle 12.

U6 Cykel Tour jatkuu tänään maantie-etapilla.