Etappiajossa vahvaa joukkueajamista

Mikko Auvinen voitti Kilpa-luokassa sekä prologin että kokonaiskilpailun joukkueen tukemana. Pääpalkintona saatu pyöränkuljetuslaukku tuleekin kiitoksena koko seuran yhteiseen käyttöön. Kuva: Antti KorpiHausjärven Hikiällä kilpailtiin 24.–25.5. AHH-etappiajot. Etappiajo koostui lyhyestä 2,2 kilometrin ylämäkeen ajettavasta prologista sekä kahdesta maantie-etapista. IK-32:n miesten Kilpa-sarjan ajajat lähtivät kilpailuun 9 ajajan joukkueella, joka vahvistui maantie-etappien ajaksi myös samassa lähdössä ajaneilla kahdella M-40 -sarjan ajajalla. Seura saikin hienon alun kilpailuun Mikko Auvisen voitettua prologin lähes 2 sekunnin erolla seuraavaan. Kilpailua päätettiin ajaa täysin Mikolle ja ensimmäiselle etapille lähdettiin hyvistä asemista. Etapille toi haastetta mäkinen, mutkainen ja reikäinen reitti sekä erittäin lämmin ja tuulinen sää. Etappi ratkesi massakirissä, jossa IK-32:n Ville Kantola oli kolmas ja kokonaiskilpailua johtava Mikko Auvinen neljäs. Mikko säilytti näin hyvityssekuntien turvin asemansa kokonaiskilpailussa.

Sunnuntaina lämpötila oli vain noussut edellisestä päivästä ollen jopa 30 astetta varjossa. Kilpa-sarjan ajajat päättivät ajaa koko kilpailun ajan aktiivisesti suojellen Mikkoa, jonka etumatka lauantain etapin voittaneeseen Kauhajoen Karhun Arto Vainionpäähän oli vielä kolme sekuntia. Iikoolaisia nähtiinkin paljon irtiotoissa sekä pääjoukon vauhdinpitäjinä. Tämäkin etappi huipentui massakiriin, jossa Antti Korpi veti Mikolle kirijunan josta oli hyvä kiriä kolmanneksi. Seppo Kettunen oli kuudes ja Ville Kantola yhdeksäs. Kolmannesta sijasta saaduilla kuudella hyvityssekunnilla Mikko Auvinen säilytti niukasti johtoasemansa ja voitti näin kokonaiskilpailun 1,1 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Arto Vainionpäähän. Ville Kantola oli kahdeksas ja Seppo Kettunen kymmenes.

Naisten sarjassa Tuulikki Laakkonen oli kokonaiskilpailun yhdeksäs. Kilpa-luokan kanssa samassa lähdössä ajaneista M-40 -luokan ajajista Harri Susi oli kokonaiskilpailun kuudes ja Ari Kuusisto kahdeksas. Miesten Elite-luokassa Ville-Pekka Reponen ja Ilari Laine ajoivat maaliin pääjoukossa.

Kilpailukausi jatkuu tänä viikonloppuna juniorien neljän päivän ajolla sekä sunnuntaina ajettavalla kotimaisella klassikolla, jo 86. kertaa järjestettävillä Porvoon ajoilla.