Jutta Nieminen IK-32:n riveihin

Jutta Nieminen Tampereen perinteisessä Fuji-Peloton GP:ssä 2013. Kuva: Jari BirlingAmmattilaispyöräilijä Jutta Nieminen siirtyy Idrottsklubben-32:n naispyöräilyjoukkue Focus Ladiesiin ja hänestä tulee teamin kapteeni ensi kaudella 2014. Jutta on aiemmin edustanut kotimaassa CCH:n Nishiki Racing Womenia sekä kaudella 2013 Team Velocitoria. Helsinkiläinen Jutta on ammatiltaan asianajaja, mutta aloitti vuosi sitten ammattilaispyöräilijän uran italialaisessa Faren-Kuota -tallissa. Kuluneella kaudella hän kilpaili tallin väreissä muun muassa naisten Italian ympäriajossa Giro Rosassa. Pari viimeistä vuotta hän on kuulunut maamme naispyöräilijöiden kärkikaartiin, vaikka häneltä vielä naisten SM-mitali puuttuukin. Maantiecupissa hän on parhaimmillaan ollut kolmas pari vuotta sitten. Jutta on myös usein edustanut Suomen maajoukkuetta ulkomaisissa etappiajoissa. Jutta on määrätietoinen urheilija, jonka viime vuosi Italiassa opetti paljon pyöräilyn teamityöskentelystä. Vaikka maantieajossa on kyse henkilökohtaisesta kilpailusta on hyvä muistaa sen olevan silti ennen kaikkea joukkueurheilua.

Jutta Niemisen siirtyminen IK-32:een liittyy seuran pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmaan, joka jakautuu kolmeen osa-alueeseen: harrastajiin, junioreihin ja huippu-urheiluun. Harrastajamäärä seurassa on viime vuosina noussut huikeasti. Aktiivisen junioritoiminnan käynnistyminen on toistaiseksi hiukan ontunut. Seurassa kuitenkin pohditaan keinoja toiminnan uudelleenkäynnistämiseen, jotta lajin tulevaisuus olisi varmistettu. Myös huippu-urheilupanostus on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Lähtölaukaus toiminnalle annettiin vuosi sitten ratasprintteri Jenni Kukkosen siirryttyä oransseihin ja tänä syksynä seura onnistui kiinnittämään huippuaika-ajaja Jarmo Rissasen miesten Elite-tiimiin. Nyt kun vielä Jutta Nieminenkin liittyi joukkoon voi seura katsoa hyvinkin luottavaisena ensi kauteen.