Jarmo Rissanen siirtyy IK-32:n väreihin

Jarmo Rissanen vetää irtiottoryhmää SM-maantiellä 2013. Kuva: Ville-Pekka ReponenIdrottsklubben-32 vahvistaa paikkaansa kotimaisen pyöräilyn kärjessä perustamalla uuden miesten Elite-sarjan seurajoukkueen naisten Focus Ladies -joukkueen rinnalle. Uuden Elite-joukkueen ykkösnyrkiksi nousee aikaisemmin Kuopion Soutajia edustanut Jarmo ”Jarkki” Rissanen, joka siirtyy edustamaan espoolaisseuraa kaudelle 2014. Jarkki on pitkän linjan kestävyysurheilija, joka on tullut pyöräilypiireissä tunnetuksi erittäin vahvana aika-ajana.

Jarmo Rissasen kenties suurimpiin meriitteihin voidaan lukea hänen saavuttamansa kahdeksan henkilökohtaista aika-ajon SM-mitalia, joista kaksi kultaista ja neljä hopeista. Rissanen on myös voittanut maantiecupin kolmesti ja edustanut Suomea aika-ajon MM-kilpailuissa vuosina 2007 ja 2009. Hän on saavuttanut kymmeniä kansallisten kisojen voittoja ja reittiennätyksiä prologeissa, aika-ajoissa ja maantiekilpailuissa. Maantieltä Rissanen mainitsee parhaiksi muistoikseen vahvat ajot Porvoon ajojen irtiotoissa vuosina 2007 ja 2009, jolloin hän oli mukana irtiotossa melkein koko kilpailun ajan ollen maalissa 2. ja 3. Hän on myös noussut irtiotosta Tampereen legendaarisen Rosendahl GP:n palkintopallin jokaiselle sijalle. Muissa lajeissa Rissanen on menestynyt duathlonissa, triathlonissa, talvitriathlonissa sekä hiihdossa, jossa miehen nimiin on kirjattu lukuisia voittoja kansallisista kilpailuista sekä sijoituksia 8–13 parhaan joukkoon 10–50 km SM-hiihdoissa. Ensi kauden tavoitteina Rissasella ovat mm. maantiepyöräilyn SM-kilpailujen aika-ajo ja yhteislähtö, ratapyöräilyn SM-kilpailujen 4 km takaa-ajo sekä kotimaiset klassikot Porvoon ajot ja Fuji-Peloton GP (ent. Rosendahl GP).

Jarmo Rissasen siirtyminen IK-32:een liittyy olennaisesti seuran pitkän tähtäimen toimintasuunnitelmaan, joka jakautuu kolmeen osa-alueeseen: harrastajiin, huippu-urheiluun ja junioreihin. Kaikissa osa-alueissa panostetaan tasapuolisesti niin miehiin kuin naisiinkin. Harrastetoiminta on ollut viime vuosina kovassa nosteessa ja seuran jäsenmäärä on kasvanut kolmessa vuodessa lähes puolella. Huippu-urheiluprojekti käynnistettiin menneellä kaudella ratapyöräilijä Jenni Kukkosen liityttyä naisten Focus Ladies -joukkueeseen. Kukkonen on ollut erinomainen piristeruiske naisten joukkueen ratapyöräilylle ja osoittanut kovaa teamihenkeä. Nyt Rissaselta odotetaan vastaavanlaista suunnannäyttäjän roolia miesten toimintaan. Seuran tavoitteena on myös saada jossain välissä aktiivinen junioritoiminta uudestaan käyntiin. Tästä on hyviä kokemuksia 1990-luvun lopusta, jolloin seurassa toimi parhaimmillaan lähes 70 junioria.