SFI-mestaruudet IK-32:n juhlaa

SFI-kisoihin osallistuneita iikoolaisia: ylärivissä Jere Valkonen, Ville-Pekka Reponen, Tommi Groundstroem, Antero Salvanto, Olli Aaltonen, Juha Aintila, Jari Kulmala sekä Keijo Hirvonen. Alarivissä Ilari Laine, Pasi Ahlroos, Kari Pajanne, Ari Kuusisto, Janne Nurminen, Riikka Pynnönen, Anna Nokso-Koivisto, Tommi Nieminen, Mirka Vahtera sekä Seppo Kettunen. Eturivissä Wilma ja Waldemar Aintila.

Suomen ruotsinkielisen urheiluliiton SFI:n pyöräilyjaoston mestaruuskilpailut pidettiin viime viikonloppuna Uusikaarlepyyssä. IK-32 lähti yli 450 kilometrin päässä järjestettyihin kilpailuihin mukaan 20 kilpailijan voimin. Pohjanmaan lakeuksilta ei löytynyt yhtäkään mäkeä, mutta voimakas lounaistuuli sekoitti pakkaa sopivasti.

Elite-sarjan palkintopallille nousivat molempina päivinä Olli Aaltonen (vas), Pasi Ahlroos ja Janne Nurminen.Kilpailut avattiin lauantaina vesisateessa aika-ajolla, jossa ajettiin sarjasta riippuen noin 4–16 kilometriä etelään kohti 8-tietä ja samaa reittiä takaisin. IK-32 voitti niin miesten kuin naistenkin pääsarjat sekä miesten ikäluokat selvällä erolla muihin. Elite-luokassa Pasi Ahlroos otti kultaa, Olli Aaltonen hopeaa sekä Janne Nurminen pronssia. Antero Salvanto täydensi suoran ollen neljäs. Naisten luokassa Riikka Pynnönen voitti kultaa ja Mirka Vahtera oli toinen. 30-vuotiaissa miehissä nähtiin myös kolmoisvoitto Ilari Laineen ottaessa kultaa, Seppo Kettusen noustessa hopeapallille ja Keijo Hirvosen ollessa kolmas. Tommi Nieminen voitti 40-vuotiaiden miesten kirkkaimman mitalin ja Kari Pajanne täydensi ollen 50-vuotiaiden miesten nopein. 12-vuotiaiden sarjat menivät Aintilan sisaruksille Wilman ollessa tyttöjen nopein ja Waldemarin ollessa yli minuutin poikien hopeamitalistia parempi. Cecilia Aintila voitti myös 16-vuotiaiden naisten sarjan. IK-32 voitti siten yli puolet kilpailun sarjoista ja kaikki yli 23-vuotiaiden sarjat.

Sunnuntaina säätila oli kirkastunut ja vuorossa oli maantieajo osin samalla reitillä kuin lauantaina. Ilmeisesti asfaltoitujen teiden puutteesta reitillä oli muutama koukkaus sisämaasta kohti rantaa, josta palattiin samaa tietä takaisin ennen jatkamista ympyräreittiä eteenpäin. Miesten Elite-luokassa kärsittiin muutama takaisku, kun Ville-Pekka Reposelta puhkesi takarengas vain 6 km ajon jälkeen ja Keijo Hirvonen ajoi kilpailun loppupuolella harhaan ollessaan yksin irtiotossa ja pronssimitalissa kiinni. Keijo onnistui kuitenkin nousemaan takaisin kilpailun pääjoukkoon. IK-32 hallitsi lähtöä alusta asti ja kontrolloi kaikkia irtiottoyrityksiä. Pasi Ahlroos pääsi lopulta karkuun ja vei mukanaan muutaman M18- ja U23-sarjan ajajan joissa IK-32:lla ei ollut edustajaa. Olli Aaltonen lähti kovana tempokuskina ajamaan irtiottoa yksin takaa ja Keijo Hirvonen yritti samaa mutta ajoi valitettavasti harhaan. Irtiotto säilyi maaliin asti ja loppukirin nopein oli U23-sarjan Max Puttonen, Pasi tuli toiseksi ja voitti Elite-luokan, Olli nappasi hopeaa. Myötätuuleen ajetulla viimeisellä 10 kilometrillä Janne Nurminen ja Antero Salvanto iskivät irti pääjoukosta ja varmistivat sunnuntaillekin Elite-sarjan nelosvoiton.

Waldemar "Wallu" Aintila voitti 12-vuotiaiden poikien aika-ajon ja maantieajon.Ikäluokkalähdössä IK-32:n taktiikka petti viimeisillä kilometreillä ja karkuun päästettiin kaksi kuskia, jotka veivät M40-luokan kirkkaimmat mitalit. Tommi Nieminen kiri kuitenkin pääjoukon ykköseksi ja pronssimitalille. Jari Kulmala tuli pääjoukossa maaliin ja voitti M50-luokan ja M30-luokassa Seppo Kettunen ja Jere Valkonen nappasivat hopeaa ja pronssia. Naisten sarjassa Riikka Pynnönen lähti yksin irti hyvin aikaisessa vaiheessa ja ajoi maaliin voittajana melkein kolme minuuttia ennen pääjoukkoa, jossa Mirka Vahtera kiri pronssimitalille. Aintilan perheen juniorit Wilma, Waldemar ja Cecilia voittivat tänäänkin 12-vuotiaiden lähdöt sekä N16-luokan.

IK-32 saavutti kaikkiaan 25 mitalia ja voitti seurakilpailun kiertopalkinnon Borgå Energi vandringspris -pokaalin taas vuodeksi eteenpäin. Pokaali on viihtynyt seuran hallussa vuodesta 2011 ja oransseilla on kiertopalkintoon nyt kolme kiinnitystä kymmenestä.