Menestystä kesäkuun kisoissa

Lotta Lepistö uusi maantiepyöräilyn Suomen mestaruutensa kirivoitolla Riikka Pynnösestä. Kaliforniaan muuttanut Anna Lindström voitti pääjoukon kirin ja oli kolmas.

Kauden ensimmäiset arvokilpailut on saatu ajettua hyvällä menestyksellä. Ensimmäisenä vuorossa oli perinteinen Porvoon ajot, joka ajettiin jo 85. kerran. Kilpailussa kierrettiin 20 kilometrin kierrosta 1-7 kertaa, lisäksi miesten Elite-luokka ajoi lopuksi viisi kuuden kilometrin kaupunkikierrosta. IK-32:n 27 ajajasta parhaiten sijoittuivat N40-luokassa Elina Jouhki (I), Naisten luokassa Riikka Pynnönen (II), N10-luokassa Wilma Aintila (II), N16-luokassa Cecilia Aintila (III) ja miesten Kilpa-luokassa Anssi Rinne (III).

Seuraavana viikonloppuna kilpailtiin Helsingin Velodromilla ratapyöräilyn Omniumin SM-mitaleista sekä Kauhajoella aika-ajossa ja maantiecupin yhteislähdössä. SM-Omniumissa Riikka Pynnönen sijoittui neljänneksi Harry Strömbergin ollessa miehissä kuudes. Kauhajoen tempossa Kari Pajanne voitti M50-luokan ja Olli Aaltonen avasi kilpailukautensa voittamalla miesten Kilpa-luokan lähes kahden minuutin erolla seuraavaan. Jaana Hyvärinen oli naisissa toinen. Sunnuntain Hyypänlaakson maantie ajettiin yhtenä pitkänä kierroksena, kierroksen pituus vaihteli luokkien mukaan. Tommi Nieminen kiri Kilpa-luokan toiseksi ja Jaana Hyvärinen oli tänäänkin toinen. Ville-Pekka Reponen kiri toisessa Elite-luokan kilpailussaan 12 ajurin irtioton jälkeen maaliin saapuneen pääjoukon viidenneksi.

Juhannuksen jälkeen jatkettiin SM-kamppailuja Noormarkussa kun jaossa oli maantiepyöräilyn aika-ajon, joukkuekilpailun ja yhteislähdön mitalit. Aika-ajossa viime vuoden paritempon SM-mitalistit Emma Sten ja Riikka Pynnönen tulivat sekunnin välein maaliin Emman napatessa pronssimitalin. Kilpailun voittivat lähes kolme minuuttia muita nopeammat Sari Saarelainen ja Lotta Lepistö. Miehissä kokenut Pasi Ahlroos oli rutiininomaisesti yhdeksäs ja tänä vuonna 50 täyttänyt Kari Pajanne oli hienosti 12. IK-32 oli SM-tempon suurin seura niin miehissä kuin naisissa ja naiset voittivatkin joukkueajon SM-kultaa. Miehet jäivät kovan tempomiehen Olli Aaltosen puutteessa pahimmalle eli neljännelle sijalla neljän sekunnin päähän pronssista ja 10 sekunnin päähän hopeasta.

Lauantaina ajettiin juniorien ja naisten mestaruuksista. Focus Ladiesin joukkue hallitsi naisten kilpailua ja oli aktiivisesti mukana irtiotoissa koko kilpailun ajan. Viimeisellä kierroksella pääjoukosta irtaantuivat viime vuoden mestari Lotta Lepistö sekä Riikka Pynnönen. Lotan kiri oli tällä kerralla vahvempi ja hän vetää näin siniristipaidan ylleen seuraavaksikin vuodeksi. Pronssista käytiin pääjoukon kesken kirikamppailu jonka voitti Kaliforniaan muuttanut Anna Lindström. IK-32 valloitti näin palkintopallilta kaksi sijaa. Sunnuntain miesten kilpailussa Janne Nurminen pääsi toiseksi viimeisellä kierroksella pääjoukosta irtaantuneeseen ryhmään, joka saapui maaliin kolme minuuttia kilpailua hallinneen irtioton jälkeen. Janne oli ryhmän kirissä neljäs ja sijoittui siten kymmenenneksi.