Iikoolaisille PM-maantien kaikki suomalaismitalit

Viime viikonloppuna kisattiin Ruotsin Järvsössä veteraanien PM-mitaleista. Ainoat mitaleille yltäneet suomalaiset olivat IK-32:n edustajia. Riikka Pynnönen ajoi 30 kilometrin tempossa minuuttia aiemmin startanneen hopeamitalistin kiinni ja varmisti näin N30-luokan ylivoimaisen voiton. Riikka voitti tempon PM-kultaa myös viime vuonna. Maantiellä Riikkaa oli kilpakumppanien tarkassa valvonnassa edellisen päivän ja viime vuoden voittojen vuoksi, eikä häntä päästetty yksin karkuun. Kilpailu päättyi massakiriin, jossa Riikka kiri kolmanneksi. Pronssi oli Riikan neljäs mitali PM-tasolta.

Miehissä Pasi Ahlroos voitti M40-luokan hopeaa viiden vuoden PM-tauon jälkeen. Pasi oli 16,5 kilometrin väliaikapisteellä kolmantena 15 sekunnin päässä hopeasta. ”Animal” kuitenkin löysi vielä voimia ja tuli loppupätkän eläimellisellä rypistyksellä ja nousi lopputuloksissa toiseksi. Kyseisen luokan voittaja on mm. vuoden 1993 Norjan maantieajomestari Elite-tasolla. Pasille mitali oli kuudes PM-tasolla. Aikaisemmin löytyy kolme tempomestaruutta (2000, 2003, 2004), maantiemestaruus (2003) ja MTB XCO mestaruus (2006). Suomalaisten maajoukkuevalintojen takia Pasi on boikotoinut PM-kisoja viime vuodet.

Kuvat tempon palkintojenjaosta. M40-luokan pronssimiehelle tappio taisi olla liian kova pala, eikä hän tullut palkintojenjakoon.

Kilpailujen tulokset