EWDR

EWDR (Espoo Weekly Drop Ride) on viikoittain ajettava nopea ryhmälenkki Espoon länsipuolella. Kaudella 2018 EWDR ajetaan tiistaisin 1.5.–25.9.

Reitti

Lenkki lähtee tiistaisin klo 18 Bembölen Kahvituvalta (Bellinmäki 1, Espoo). Lenkki lähtee aina ajallaan joten olethan paikalla noin 15 minuuttia etukäteen. A-ryhmä lähtee klo 18:00 ja hitaammat ryhmät 2 minuutin välein. Pienen lämmittelyn jälkeen varsinainen lenkki alkaa Nupurintien ja Gumbölentien risteyksestä.

EWDR alkaa sinisen viivan alusta suojatien kohdalta

Kuvitteellinen lentävän lähdön lähtöviiva on suojatien kohdalla. Ajamme Veikkolan suuntaan ja käännymme ensimmäisestä kiertoliittymästä etelään. Seuraavat käännökset ovat oikealle Österbyntielle, oikealle Volsintielle, oikealle Evitskogintielle ja oikealle Lapinkyläntielle. Huomaa että osuus Lapinkyläntietä ajetaan kahteen kertaan. Lenkki päättyy mäen laelle Vanhalla Järvikyläntiellä valkoiseen viivaan jossa lukee EWDR. Mäen jälkeen keräämme porukan yhteen ennen Lapinkyläntien risteystä, minkä jälkeen on mahdollista jäähdytellä siirtymällä takaisin Bemböleen. Reitti on suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi ja vähäliikenteiseksi ilman vasemmalle kääntymisiä, pimeitä käännöksiä tai stop-merkkejä. Hauskuus oli myös tärkeä seikka minkä takia reitillä on mäkisiä osuuksia ja maali mäen päällä. Reitti on 42,9 km pitkä ilman lämmittelyä ja jäähdyttelyä.

Reitti Stravassa
Stravan segmentti

Lataa GPX-reitti

Pelisäännöt

Ajajien määrästä ja tasosta riippuen lenkki ajetaan korkeintaan kolmessa nopeusryhmässä A, B ja C. Niiden arvioidut keskinopeudet ovat noin 40, 37 ja 34 km/h. Lenkki on niin sanottu pudotuslenkki, joka ei odota teknisten ongelmien tai vauhdin takia porukasta tippuneita. Lenkki ajetaan liikennesääntöjen mukaan ja ruuhkaisissa risteyksissä odotetaan että koko porukka pääsee risteyksestä läpi. Jonkun kaatuessa lenkki keskeytetään. Vauhdista tipahtaneiden oletetaan osaavan korjata pyöränsä tarvittaessa ja osaamaan reitiltä takaisin kotiin. Lenkki ei ole kilpailu vaan kilpailunomainen harjoitus. Tärkeintä on että kaikilla on hauskaa ja lenkki on kaikille turvallinen.

Mäkikiri

Lisähupia lenkille tuo noin reitin puolivälissä oleva mäkikiri. Kiri on Österbyntiellä ja alkaa kun reittiä on ajettu 22,7 km. Voit valmistautua kiriin laittamalla mittarisi näyttämään kierroksen pituutta startista. Nousu on 1,3 km pitkä ja A-ryhmä ajaa sen noin 2,5 minuuttiin. Mäen Strava-segmentti. Kirin maali on mäen huipulla Peikontie-nimisen tien risteyksessä valkoisella viivalla jossa lukee KOM.

Mäkikirin maali

Ensimmäinen ajaja mäen päällä (ei välttämättä mäen nopeiten ajanut) voittaa kirin.