Rataharjoittelu
Idrottsklubben-32:n jäsenet harjoittelevat ja kilpailevat paljon Helsingin Velodromilla. Helsingin Velodromi rakennettiin vuosina 1938–1940 vuoden 1940 olympialaisia varten. IK-32:n ajajat ajoivat vielä hieman keskeneräisellä radalla jo syksyllä 1939. Radan pituus on 400 metriä ja se on rakennettu betonista. Useimmat nykyaikaiset velodromit ovat 250 metriä pitkiä, sisähallissa ja puurakenteisia. Tämä ja turvarakenteiden puute estävät kansainvälisten kilpailujen järjestämisen Helsingin Velodromilla. Velon pinnoite on uusittu viimeksi vuonna 2000 ja se on nykyään (2020) pahasti rapistunut. Velolla ei voi ajaa sateella pinnoitteen liukkauden vuoksi.
Velo on auki kesäkaudella (touko–syyskuu) joka päivä aamusta iltaan. Pyöräilijöiden lisäksi Velolla harjoittelevat ja kilpailevat amerikkalaisen jalkapallon, maahockeyn ja lacrossen pelaajat keskikentän tekonurmella. Pyöräilijöille on varattu harjoitusaikaa ti–pe klo 8–17 ja la–su klo 8–12. Lisäksi tiistaisin pyöräilijät voivat harjoitella myös illalla klo 17–20. Torstai-iltaisin klo 17–20:30 Velolla on ratakisat, joissa virallinen asu on seuran tempohaalari. Seuralla ei ole omaa harjoitusvuoroa Velolla vaan käytämme pyöräilijöiden yhteisiä vuoroja mm. CCH:n ajajien kanssa.
Radalla ajetaan kiinteävälitteisellä pyörällä jossa ei ole jarruja tai vaihteita. Jalat ovat jatkuvasti kiinni polkimissa ja pyörän vauhti muuttuu jalkojen pyörimisnopeutta säätelemällä. Tämä on myös turvallisuuskysymys: velon korkeissa kaarteissa olisi vaarallista jarruttaa isossa porukassa ja yli 50 km/h nopeuksissa. Radalla on sallittua ajaa myös maantiepyörällä, mutta sillä ei kannata nousta kaarteissa ylös matalamman keskiön takia ja kilpailutilanteissa vaihteen vaihtaminen on kielletty.
IK-32 kuuluu alueen seurojen yhteiseen yhdistykseen Velodrom Finland ry. Yhdistys järjestää ratakilpailuja ja hallinnoi Velon pyörävarastoa. Velodromin pyörävarastoon on pääsy vain Velodrom Finlandin jäsenseurojen (Cycle Club Helsinki, Helsingin Työväen Luistelijat, Idrottsklubben-32, Porvoon Akilles, Reaktor Stanga Racing, Sibbo Vargarna ja Uudenmaan Pyöräilijät) jäsenillä. IK-32:lla on pyörävarastossa oma loossi, jossa on muutama seuran ratapyörä sekä jäsenten omia pyöriä. Pyörät ja kaappi on lukittu ja niihin on mahdollista hankkia oma avain. Jos haluat kokeilla ratapyöräilyä seuran pyörillä, niin sovi asiasta seuran ratapyöräilyvastaavan kanssa.
Radalla ajaessa on aina pidettävä kypärä päässä. Ylimääräisiä sivuttaisliikkeitä on ehdottomasti vältettävä ja hitaammat ajajat tulee ohittaa tarpeeksi kaukaa. Radalle siirryttäessä ja siltä poistuttaessa pitää aina ensin katsoa taakse ja varmistaa, ettei takaa tulla nopeasti ohi. Pyörällä kannattaa aina ajaa suoraan katsomon kaiteelle asti, koska radan pinta on kalteva ja liukas pyöräilykenkien alla. Radan sisäpuolelle on merkitty ns. sininen alue, joka ei kuulu rataan ja jolla ajavat hylätään. Sinisen alueen jälkeen tulee musta viiva, joka merkitsee radan pituutta. Hieman mustan viivan jälkeen tulee punainen viiva. Mustan ja punaisen viivan välissä kulkee radan lyhin ja paras ajolinja.